Je hebt een gloednieuwe e-bike aangeschaft en bent van plan heel wat kilometers te maken met deze nieuwe aanwinst. Je denkt een goede, betrouwbare koop gedaan te hebben. De fiets ziet er namelijk op het eerste oog toch prachtig en solide uit? Schijn bedriegt! Tegenwoordig lezen we helaas steeds vaker berichten over onbetrouwbare accu’s en opladers. Accu’s en laders van e-bikes die zelfs spontaan ontbranden. Levensgevaarlijk! De kwaliteit van de accu van een e-bike is dan ook zeer belangrijk. Elke consument zou, voorafgaand aan het aanschaffen van een e-bike, zich hierin moeten verdiepen. Accu’s en opladers van e-bikes verschillen namelijk nogal als het gaat om veiligheid en kwaliteit. Een goede accu is een essentieel onderdeel van de e-bike. Zonder accu geen e-bike zou je kunnen zeggen. Het besparen op een accu is dan ook vaak waar het misgaat.

Wij kunnen met zekerheid stellen dat de accu’s en opladers van onze e-bikes, de accu’s en opladers van Freebike, zeer betrouwbaar en veilig zijn. Dit heeft te maken met een aantal factoren die we nader zullen toelichten. De batterij pakketten van Freebike zijn van een uitzonderlijke kwaliteit omdat Freebike zelf de “packing” (het verpakken van de cellen) regisseert. De cellen zelf zijn kwaliteitselementen van de wereldmarktleider Samsung en worden steeds uit de meest recente vers geproduceerde producties gehaald. Hierdoor is er geen oudere cel binnen het pakket aanwezig wat de levensduur en de betrouwbaarheid van de accu van de e-bike maximeert. De veiligheid van de batterij en de bijbehorende lader zijn eveneens van een uitzonderlijke kwaliteit en zijn uit te leggen in drie beveiligingsstappen:

1. De batterijcellen en hun verbindingen onderling 2. De batterij controller in het pakket 3. De beveiligde lader

Uiteraard is het aan de gebruiker van de e-bike om zorgvuldig om te gaan met de accu en oplader. Op onze website (https://www.freebike.nl/onderhoud-aan-uw-freebike) lees je een aantal belangrijke tips om je accu in goede staat te houden. Neem deze onderhouds- en veiligheidstips in acht en je zult nooit voor vervelende verrassingen komen te staan.