E-bikes zijn voor alle leeftijden. Althans, inmiddels. Voorheen, en dan moet je denken aan halverwege de jaren ‘90, was dit wel anders. Dacht men aan een elektrische fiets, dan dacht men automatisch aan een persoon van rijpe leeftijd met bijpassende haarkleur fietsend op een elektrische fiets met luidruchtige motor en stoffen zadelhoes. Ook wel het SpartaMet syndroom. Elektrische fietsen had een nogal oubollig imago.

Gelukkig is er een heuse imagoverandering ontstaan op het gebied van e-bikes. Ze komen in steeds modernere uitvoeringen op de markt en worden inmiddels omarmd door een breed publiek. Logisch ook, want het is een gezond, duurzaam en daarmee ideaal vervoersmiddel voor velen.
De gezondheidstrend die nog altijd de scepter zwaait heeft hier positief aan bijgedragen. Nog een grote ergernis; files. Waarom met de auto naar je werk met grote kans op files als je ook kunt kiezen voor een e-bike? Elektrisch fietsen is een uitkomst voor woon-werkverkeer, maar uiteraard ook zeer geschikt voor recreatief gebruik.

Ook (schoolgaande) jeugd zien we steeds vaker in het bezit van een elektrische fiets.
Jongeren moeten vaak kilometers afleggen die met een standaard fiets met een paar versnellingen toch best pittig zijn. Vooral als we de gure weersomstandigheden hier in Nederland even laten meetellen. In plaats van vervuilende en bovenal gevaarlijke scooters, kiezen ouders vaak voor de meer veilige en evenzo effectieve oplossing; de e-bike. Welke ouder wil nou niet dat hun kind veilig de weg op gaat? De e-bikes van tegenwoordig zijn hip en modern, en zien er op het eerste oog hetzelfde uit als een standaard fiets. En juist om die reden vindt de jeugd het geen bezwaar te kiezen voor de elektrische fiets. De motor/accu mag niet teveel opvallen en de stoffen zadelhoezen laten we liever helemaal achterwege.
Ouders kunnen de e-bike verzekeren zodat bij diefstal of schade er altijd uitgekeerd wordt. Een prettige gedachte aangezien de aanschafprijs van een e-bike niet verwaarloosbaar is.

E-bikes zijn dus voor alle leeftijden. Het zelf samenstellen van een e-bike kan bij Freebike. Kleur, zadel, handvatten, accu, snelbinders; creëer je eigen unieke e-bike bij een dealer bij jou in de buurt! Wekelijks verwelkomen we steeds nieuwe dealers die ons unieke e-bike concept omarmen.

Kijk op onze website www.freebike.nl/modellen voor onze modellen en gebruik onze configurator om je eigen e-bike samen te stellen!