Op 28 augustus jl. vond de lancering van Freebike plaats op een wel heel bijzondere locatie; in Ouwehands dierenpark te Rhenen. De organisatie van Freebike heeft speciaal voor Ouwehands dierenpark twee pandafietsen geproduceerd die zijn overhandigd aan de pandaverzorgers van de inmiddels beroemde pandaberen Xing Ya en Wu Wen. Het zijn gepersonaliseerde e-bikes met daarop de namen van de twee pandaberen en de verzorgers van de panda’s kunnen zich vanaf nu duurzaam  voortbewegen door het dierenpark, geheel passend bij de missie van beide partijen.

Te midden van een select gezelschap dealers is het nieuwe e-bike concept van Freebike uitvoerig gepresenteerd. Ook stonden er een groot aantal fietsen tentoongesteld waar gretig proefritten op werden gemaakt.

Freebike is erin geslaagd een uniek e-bike concept te ontwikkelen waarbij online en offline hand in hand gaan. De vakhandel, oftewel de fietswinkel op de hoek, wordt nauw betrokken bij de samenstelling, verkoop en uitlevering van de e-bikes. De consument stelt zelf haar e-bike online samen, die vervolgens door de vakhandel wordt uitgeleverd. Een nieuw concept in de markt. De reacties tijdens de presentatie waren dan ook zeer positief en nagenoeg alle aanwezige dealers hebben zich aangemeld als ambassadeurs. Maarten Akkers benadrukte keer op keer het
‘samen groot maken’ en de belangrijke rol die hier is weggelegd voor de dealer.

Nadat Maarten Akkers en Rob Beset van Freebike (beide medeoprichters) het concept uitvoerig hadden gepresenteerd konden alle aanwezigen een bezoekje brengen aan de panda’s in hun habitat: Pandasia. Een prachtig bouwwerk waar de panda’s zich thuis voelen en moeiteloos de nodige kilo’s bamboe (per dag!) verslinden.

Een zeer geslaagde dag voor zowel Ouwehands dierenpark, Freebike en wij hopen de dealers.
De reacties tot dusver zijn zeer positief en dat is precies waar we op gehoopt hadden. De kwaliteit van onze e-bikes worden door de dealers geprezen. En de prijs is ook nog eens zeer scherp te noemen.

Nu is het zaak de consument te overtuigen van deze nieuwe e-bikes in de markt!
Want wie wil er nou geen custom made e-bike met de meest kwalitatieve onderdelen uit de branche?

Kom een proefrit maken bij één van onze dealers en laat je verrassen!

Feel Free, feel Freebike!