• Stel je eigen fiets samen
  • 5 werkdagen levertijd
  • Top onderdelen tegen een scherpe prijs

Technologie in jouw Freebike

De motor

motor - Freebike Soho - BafangDe motor vormt samen met de accu het hart van de elektrische fiets. Freebikes worden geassembleerd met de optimale combinatie van motor en accu, passend bij het model fiets en het inzetgebied. Je kunt er voor kiezen om je e-bike met een upgrade te configureren. Freebike produceert e-bikes met voorwielmotoren en middenmotoren. De Urban Soho, Manhattan en de Brooklyn zijn uitgerust met de uiterst stille en betrouwbare Bafang middenmotor. De Transporter Bronx heeft de Shengyi voorwielmotor, een bewezen combinatie die veel succes boekt.

De accu

Accu - Freebike Soho - SamsungDe accu levert de energie voor de e-bike. Freebike levert e-bikes met een Samsung accu. Deze accu's zijn kwalitatief zeer goed door onder andere de hoge kwaliteit van de cellen. De accu's waarmee Freebike haar e-bikes uitrust hebben tevens een lange levensduur.

  • 374 Wh (10,4Ah) accu
  • 468 Wh (13.0Ah) accu
  • 562 Wh (15,6Ah) accu
Bepaal zélf welke accu jij nodig hebt Ga naar de Freebike configurator!

Hoeveel kilometer kan ik fietsen?


Bij Freebike hechten wij veel waarde aan kwalitatief goede accu’s. Onze accu’s zijn te verkrijgen in verschillende capaciteiten. Bij Freebike kunt u kiezen uit drie verschillende accu’s. Deze accu’s hebben een capaciteit van 10.4 Ah(374Wh), 13Ah (468Wh) of 15,6Ah (562Wh). De afstand die met een volle accu afgelegd kan worden is van verschillende factoren afhankelijk. De ondersteuningsstand, de wind, de temperatuur, constante of wisselende snelheid, de bandenspanning, vlak of glooiend terrein, gewicht van de fietser maar ook de leeftijd van de accu hebben allemaal invloed op het aantal kilometers wat gefietst kan worden. Het aantal kilometers wat gefietst kan worden loopt over de jaren terug. Hoeveel dit terugloopt is ook weer afhankelijk van het gebruik. Om de accu zo lang mogelijk goed te houden is het belangrijk dat de accu nooit leeg bewaard wordt. Laad de accu dus regelmatig op, zodat deze altijd vol zit. De beste manier om accu’s onderling te vergelijken is door middel van de capaciteit. Omdat dit een technisch gegeven is, zal de waarde altijd exact kloppen. Het aantal kilometers wat met een accu gefietst kan worden, is van veel factoren afhankelijk. Onderstaande tabel geldt dan ook vooral als richtlijn, niet als harde gegevens: actieradius e-bike

Versnellingen

Freebike Bronx - Shimano Nexus Versnellingen zijn zeer belangrijk voor een e-bike. Freebikes hebben het aantal versnellingen welke goed passen bij het model fiets. Naast de trapondersteuning is het schakelniveau onmisbaar voor je rijervaring. Freebike produceert e-bikes met Shimano Nexus versnellingen (3, 7 en 8 speed). Daarnaast worden Freebike elektrische fietsen standaard geleverd met een gesloten naaf, zodat de fiets in goede conditie blijft en weinig onderhoud nodig heeft. Shimano Nexus staat voor kwaliteit en dat is voor de gebruiker goed te merken.

Remsystemen

Freebike Soho - Magura hydraulische remmenVeiligheid staat voorop bij e-bikes van Freebike. Naast goede zichtbaarheid zijn de remmen cruciaal voor een veilige en comfortabele rit. Freebikes worden daarom altijd voorzien van remmen die voldoen aan de nationale veiligheidseisen. Voor onze Urban Soho gaan we een stap verder: hydraulische remmen van Magura, en voor de Brooklyn hebben we zelfs gekozen voor de Magura schrijfremmen.

Verlichting

Freebike Bronx - voordragerFietsverlichting is belangrijk om verantwoord de weg op te gaan in het donker. Freebike werkt hiervoor samen met Spanninga. Het Nederlandse merk ontwikkelt al sinds 1933 fietsverlichting. Met deze ervaring worden Freebikes voorzien van exclusieve, vernieuwende en hoogwaardige verlichting. Freebikes worden geleverd met Spanninga voor- en achterlampen. Freebike werkt met Spanninga aan de beste fietsverlichting. De e-bikes worden voorzien van verlichting met de nieuwste technologieën:

Light Line Technology© 

In de Light Line Technology© wordt slechts één energiezuinige led toegepast. Het licht wordt door een speciale lichtgeleider verspreid, die de vorm heeft van een lijn. De vorm van de lichtlijn én van het venster zijn zo ontworpen dat het licht ook aan de zijkanten van de fiets zichtbaar is. Eenzelfde techniek wordt doorgaans in de automobielindustrie gebruikt om een uiterst creatief, trendy en uniek ontwerp van achterlichten te realiseren. Tegenwoordig zijn achterlichten dus niet alleen bepalend voor de identiteit van auto’s, maar ook voor fietsen.

Freebike - verlichting Reverse Beam Technology©

Een belangrijke ontwikkeling voor Freebike is die van de led Reverse Beam Technology©, die slechts een kwart van de energie verbruikt van een gewone gloeilamp, maar met een zelfde lichtopbrengst en met nauwelijks enig verlies door warmteontwikkeling. Het licht uit de led wordt achterwaarts geprojecteerd op een spiegel, gestuurd in een conische bundel met een perfecte lichtspreiding. Het licht wordt op die manier verdeeld over een groot oppervlak, wat ervoor zorgt dat het minder verblindend is voor de ogen. Het resultaat is een gering lichtverlies en een laag energieverbruik.