• Landelijke verkoop- en servicedekking
Beste accu's van Freebike
Binnen 5 werkdagen je elektrische fiets met beste accu in huis! bekijk hier onze fietsen

Accu elektrische fiets

De accu vormt samen met de motor het hart van jouw elektrische fiets. De motor bepaalt hoe hard jij gaat en hoeveel trapondersteuning jij krijgt. De accu zorgt ervoor hoe ver jij komt met jouw elektrische fiets. De accu van jouw elektrische fiets bepaalt dus of jij wel op jouw werk komt of hoe groot jouw rondje in het weekend kan worden!

De accu's van Freebike

Bij Freebike willen wij dat jij zo lang mogelijk van jouw elektrische fiets kunt genieten. Daarom werken wij ook alleen met onderdelen van absolute A-merken. Alle elektrische fietsen van Freebike zijn uitgerust met een Samsung accu, die dankzij zijn hoge kwaliteit cellen een lange levensduur en hoge actieradius kan garanderen. Bij onze elektrische fietsen kan jij kiezen uit de volgende E-bike accu’s:

  • 374 Wh (10,4 Ah)
  • 468 Wh (13,0 Ah)
  • 562 Wh (15,6 Ah)
  • 630 Wh (17,5 Ah)

De capaciteit wordt aangegeven in Ah (Ampère-uur) en Wh (Watt-uur).

De waardering voor Freebike

  • o
  • o
  • o
  • o
  • o
5/5 7 reviews

Actieradius en levensduur van de accu

Bij de accu van een elektrische fiets zijn er twee zaken waar je op moet letten, namelijk de levensduur en de actieradius. De levensduur van de accu van jouw elektrische fiets is grotendeels afhankelijk van onderhoud en regelmatig op- en ontladen. De actieradius van jouw elektrische fiets is grotendeels afhankelijk van de capaciteit van de accu. Naast de capaciteit van de accu spelen ook onder andere de leeftijd van de accu, de ondersteuningsstand en de weersomstandigheden een rol in de actieradius van jouw elektrische fiets!

Onderhoud aan jouw fietsaccu

Wij krijgen vaak vragen over de levensduur van een accu voor een elektrische fiets. Wat veel mensen bijvoorbeeld nog niet weten is dat jij de levensduur van de accu van jouw elektrische fiets zelf in de hand hebt. Goed onderhoud is namelijk bepalend voor de conditie van de accu. Het ontladen en weer opladen van de accu is bijvoorbeeld erg belangrijk om jouw e-bike accu gezond te houden. Lees ook onze andere onderhoudstips om zo lang mogelijk van jouw e-bike te kunnen genieten!

Kies zelf de accu van jouw elektrische fiets

Bij Freebike kan jij zelf bepalen welke accu jij op jouw elektrische fiets laat plaatsen. Hoe groter jouw gekozen accu is, hoe groter de acteradius van jouw e-bike wordt. Kies jouw favoriete Freebike-model en stel deze volledig naar wens samen. Van handvatten tot zadel en van de kleur tot de accu. Stel snel jouw nieuwe elektrische fiets samen, kies de accu die het beste bij jou past en geniet zo snel mogelijk van jouw nieuwe Freebike!

Kennismaken met het fietsgenot van Freebike? Vraag een gratis proefrit aan!