• Landelijke verkoop- en servicedekking

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over je bestelling, onze fietsen of ben je benieuwd naar de voordelen van het aanschaffen van een Freebike? Misschien beantwoorden we je vraag hieronder!

Levertijd en bezorging

 1. "Wat is de levertijd van een Freebike e-bike?"
 2. "Bezorgen jullie Freebikes door heel Nederland?"
 3. "Betalingsvrijheid Freebike!"
 4. "Voordelen van Freebike"
 5. "Vragen over onze techniek en onderdelen?"
 6. "Handige tips voor duurzaam gebruik van jouw e-bike?"
 7. "Overige informatie"
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Wat is de levertijd van een Freebike e-bike?

Freebike levert jouw eigen samengestelde fiets binnen 3 - 5 werkdagen bij je dealer. Indien een bepaalde configuratie niet leverbaar is dan zie je dat direct in de Freebike configurator. Je ziet daarbij ook wanneer de betreffende configuratie wel leverbaar is.

Bezorgen jullie Freebikes door heel Nederland?

Wij bezorgen jouw Freebike graag bij de door jouw geselecteerde dealer. 

Betalingsvrijheid Freebike

"Op welke manier kan ik mijn e-bike betalen?"
Je kunt een e-bike van Freebike eenvoudig via de webshop betalen. Wij bieden de volgende betaalmethoden: Credit card, iDEAL, PayPal. Indien je een Freebike bij de dealer aanschaft, dan kun je betalen via de interactieve Freebike informatiezuil of bij de kassa.

"Kan ik mijn Freebike leasen?"
Ja, je kunt jouw e-bike leasen bij Freebike. Hierover kun je contact met ons opnemen en wij zullen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Voordelen van Freebike

"Kunnen jullie kwaliteit garanderen?"
Freebike staat voor kwaliteit uit Nederland. Wij waarborgen onze kwaliteit door middel van een high-tech ontwikkelingsteam en een state-of-the-art productiefaciliteit. We investeren veel in R&D, hetgeen tot uiting komt in de kwaliteit van onze e-bikes. We gebruiken kwalitatief hoogwaardige materialen en alleen A-merk onderdelen.

"Hoe garanderen jullie 3 - 5 werkdagen levering?"
Freebike kent een slimme logistieke afdeling en een kwalitatief hoogstaand IT-platform, de combinatie hiervan kan snel inspelen op de vraag en stelt ons in staat de gewenste e-bike en configuratie op tijd af te leveren.

"Waarom Freebike?"
Bij Freebike stel je je eigen e-bike samen. Een unieke e-bike geheel naar eigen wens. Thuis op de bank of bij jouw dealer met behulp van onze configurator op groot scherm. De gebruikte materialen en onderdelen zijn allemaal van A-kwaliteit met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Wij garanderen dan ook 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar garantie op accu en motor. Deze combinatie is uniek, waarmee Freebike vooruitstrevend is. We hebben aansprekende modellen en configuraties waaruit je kunt kiezen. Een proefrit met een Freebike is ook mogelijk bij een dealer bij je in buurt. Wij van Freebike staan voor je klaar voor de gewenste service en een proefrit.

Vragen over onze techniek en onderdelen

"Hoeveel km per uur kan ik met een Freebike fietsen?"
Met een Freebike krijg je ondersteuning tot maximaal 25 km per uur. Uiteraard kun je met wat extra inspanning hogere snelheden halen. Het is niet verplicht om met een Freebike Transporter of Urban een helm te dragen.

"Hoe kan ik de sterkte van de motor cq. de snelheid regelen?"
Bij de elektrische fietsen van Freebike heb je de keuze uit 9 verschillende trapondersteuningen, afhankelijk van het model dat gekozen wordt. Je kunt dus heel duidelijk aangeven hoeveel ondersteuning je wenst tijdens het fietsen.

"Wat is de actieradius van de accu?"
Het is altijd lastig om precies de actieradius te geven omdat deze afhankelijk is van allerlei factoren. De actieradius verschilt per fiets en hangt af van de weersomstandigheden en het terrein waarop je fietst. Daarnaast is gewicht van de rijder belangrijk. Vraag onze technisch adviseur naar de mogelijkheden en advies.

"Hoe moet ik de accu opladen?"
De accu kun je uit de e-bike halen en in huis opladen met de bijgeleverde oplader, maar je mag de accu ook in de fiets laten zitten. Je kunt de accu opladen bij elk willekeurig stopcontact. De ene kant van de oplader gaat vanzelfsprekend in het stopcontact en de andere kant plaats je in de zijkant van de accu.

"Hoe moet ik met de accu omgaan?"
Veiligheidstips met betrekking tot de lader en de accu

 • Laat de lader en accu uitsluitend repareren door een monteur. Het zelfstandig openen van de accu is gevaarlijk. De garantie op de accu vervalt als de aan de onderkant aangebrachte zegels zijn verbroken
 • Gebruik de lader alleen voor jouw fietsaccu. Zorg dat je de lader met droge handen aanpakt
 • Gebruik geen laders van andere apparaten
 • Voorkom dat je de accu laat vallen. De binnenzijde van de accu bevat namelijk gevoelige elektronica die onherstelbaar kan beschadigen. Deze schade valt niet onder garantie
 • Voorkom dat de accu lange tijd in de volle zon staat
 • Laad de accu niet op tijdens onweer
 • Laad de accu bij voorkeur op in een droge omgeving met een temperatuur tussen de 10 en 40 graden Celsius
 • Bedek de lader nooit met materialen of stoffen die de luchtstroom in de lader kunnen beperken
 • Wanneer de behuizing van de accu gebroken of gescheurd is, kan dit leiden tot ernstige schade aan de accu. Haal direct de accu uit de slede
 • Bewaar de accu buiten het bereik van kinderen

"Hoe vaak heeft mijn Freebike onderhoud nodig?"
Jouw Freebike heeft bij goed gebruik gering onderhoud nodig. Na 3 maanden krijg je een gratis onderhoudsbeurt. Je krijgt hierover bericht van jouw dealer. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks je Freebike bij de dealer langs te brengen voor een servicebeurt.

Handige tips voor duurzaam gebruik van jouw e-bike

Een elektrische fiets bevat veel meer belangrijke fietsonderdelen dan een gewone fiets. Zo zijn een accu, motor en accu-indicatie een aantal onderdelen die van belang zijn bij een elektrische fiets. Al spelen de banden, de bel en de verlichting bij een elektrische fiets ook een grote rol. Door goed opgepompte banden gaat de fiets sneller en verbruikt de fiets minder energie. Daarnaast ga je met een elektrische fiets sneller dan met een gewone fiets, waardoor een goede bel en verlichting essentieel zijn. De e-bikes van Freebike bevatten alle benodigde fietsonderdelen, zodat je veilig de weg op kunt.

Overige informatie

"Wat is de garantie van een Freebike?"
Bij verantwoord gebruik van een Freebike geldt een garantietermijn tot 5 jaar.
Frame en vaste onderdelen: 5 jaar garantie. Accu: 2 jaar garantie, motor: 2 jaar garantie.
Overige losse onderdelen: 2 jaar garantie. 

"Ben ik verplicht om mijn e-bike te verzekeren via Freebike?"
Nee, je bent als consument niet verplicht om je e-bike te verzekeren via Freebike. 

"Heeft een e-bike van Freebike een kentekenplaat nodig?"
Al onze Freebikes hebben geen kentekenplaat nodig. Doordat de trapondersteuning tot een maximum snelheid van 25 km/u gaat, valt de elektrische fiets namelijk niet in de categorie: motorvoertuigen.

"Waar kan ik een e-bike van Freebike zien en/of proefrijden?
Je kunt onze Freebikes, bij jouw in de buurt gaan bekijken en/of proefrijden. Bij elk van onze service- en verkooppunten staat een Freebike opstelling met onze fietsen en configurator. Freebike heeft een landelijk dekkend netwerk van dealers, zodat er zich altijd een dealer in de buurt bevindt.