• Stel je eigen fiets samen
  • 5 werkdagen levertijd
  • Top e-bikes tegen een scherpe prijs

Garantie op jouw elektrische fiets

Bij Freebike testen wij al onze fietsen en kijken wij of deze voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Om deze kwaliteit te garanderen geven wij een uitgebreide garantie op zowel het frame als de accu en motor. Bij jouw nieuwe Freebike krijg jij 5 jaar garantie op het frame en 2 jaar garantie op de accu en motor met de mogelijkheid om dit te verlengen naar 5 jaar tegen een gereduceerd tarief.

Voorwaarden garantie op jouw e-bike

Wil jij aanspraak maken op de garantie van jouw elektrische fiets? Dan dien jij, als eerste eigenaar, wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo komen alleen defecte onderdelen die via de Freebike-dealer zijn opgestuurd in aanmerking voor garantie. Het arbeidsloon voor montage en demontage van jouw elektrische fiets behoort niet tot de garantie en is voor eigen rekening. Daarnaast vallen lichamelijk letsel of schade aan andere goederen, voor zover wettelijk toegestaan, niet onder de garantie.

Wanneer heb jij geen garantie op jouw e-bike

Wij streven ernaar om jou zo goed mogelijk te helpen in het geval van schade of defecten. Toch zijn er ook een aantal situaties waarbij er geen garantie op jouw elektrische fiets verleend word. Garantie op jouw elektrische fiets wordt niet verleend indien:

  • De fiets oneigenlijk of onzorgvuldig is gebruikt of beschadigd is door een verkeersongeval of valpartij
  • De schade te wijten is aan normale slijtage van onderdelen zoals banden, ketting, kabels en remblokjes
  • De fiets onvoldoende onderhouden is, d.w.z. net zoals aangegeven in het instructieboekje, welke te downloaden is via jouw account of via de Freebike dealer
  • Reparaties ondeskundig of niet door een Freebike dealer worden uitgevoerd
  • Voor reparaties niet-originele onderdelen zijn gebruikt of indien die onjuist gemonteerd zijn
  • De constructie gewijzigd is
  • De fiets voor verhuur is gebruikt
  • Roestvorming ontstaan is op gelakte, verchroomde en aluminium onderdelen van de fiets omdat de fiets niet regelmatig is onderhouden of schoongemaakt

Gebruik maken van jouw garantie

Is jouw elektrische fiets beschadigd of heb jij een ongeluk gehad met jouw e-bike? Dan kan jij terecht bij jouw dichtstbijzijnde Freebike dealer voor onderhoud. De dealer beoordeelt of er een beroep gedaan kan worden op fabrieksgarantie. Is dit het geval? Dan zorgen wij ervoor dat jouw elektrische fiets er weer jaren tegenaan kan!

Garantie op jouw elektrische fiets aanvragen

Bij Freebike kan jij zelf een garantie registratie formulier invullen waarmee jij recht hebt op de wettelijke garantie op jouw elektrische fiets. Wacht daarom niet te lang en vul direct ons garantie registratie formulier in voor jouw elektrische fiets van Freebike!