Ze zijn niet meer weg te denken; de elektrische fiets.
Dankzij de elektrische ondersteuning fiets je licht en comfortabel. Ook met tegenwind of als je tegen een heuvel op fietst. Dankzij de ondersteuning van een elektrische fiets kan je langer met een hogere snelheid blijven fietsen dan met een gewone fiets. De ondersteuning van een elektrische fiets gaat tot en met 25 kilometer per uur, hierdoor concurreert de e-bike met andere vervoersmiddelen. De e-bike is dus ideaal voor het afleggen van langere afstanden zonder moe te worden. Met een elektrische fiets verplaats je je een stuk duurzamer vergeleken met de auto of brommer. Met de aanschaf van een elektrische fiets verminder je de uitstoot, wat in de stad extra nuttig is. Daarnaast kan de accu van een e-bike meestal gerecycled worden.

Om de ideale elektrische fiets aan te schaffen is het belangrijk dat je kiest voor een elektrische fiets die past bij jouw wensen. Vindt de ideale e-bike voor jou door onderstaande vragen voor jezelf te beantwoorden;


Wat voor frametype zoek je?

Ben je opzoek naar een elektrische fiets met hoge instap, ook wel het herenframe met hoge instap genoemd of ben je opzoek naar een elektrische fiets met lage instap, ook wel damesframe met lage instap genoemd. Een elektrische fiets met lage instap is ook geschikt voor heren.


Wat voor type e-bike zoek je?

Comfortabele e-bike
Dit type elektrische fiets is de meest gangbare e-bike met comfortabele zithouding. Dit type e-bike is geschikt voor elk gebruik.

Sportieve e-bike
De sportieve elektrische fiets is een e-bike met sportieve zithouding en een sportief uiterlijk.

Elektrische transportfiets
De transporter e-bike is een robuuste elektrische fiets met een rekje voorop en een rechte zithouding.

Elektrische moederfiets
De elektrische mamafiets is een e-bike met extra ruimte en een stevig frame. Ideaal voor de bevestiging van kinderzitjes.


Waar moet de motor in jouw e-bike zitten?

Elektrische fiets met voorwielmotor
Een voorwielmotor bevindt zich in de as van het voorwiel en reageert op het draaien van het voorwiel.

De voordelen van een elektrische fiets met voorwielmotor zijn;
- Vanaf de eerste wielbeweging heb je direct een stevige ondersteuning
- Voor korte afstanden zonder heuvels is dit een prima motor
- De voorwielmotor is een goedkopere motor dan alternatieven

Elektrische fiets met middenmotor
Een middenmotor bevindt zich in de as van de trappers en reageert op trapbewegingen.

De voordelen van een elektrische fiets met middenmotor zijn;
- Deze motor is zeer krachtig en geschikt voor elk landschap
- Zodra je begint met trappen activeert de ondersteuning heel snel
- De ondersteuning voelt natuurlijk aan, je krijgt het gevoel of er iemand met je mee trapt
- Door de goede gewichtsverdeling heb je de beste wegligging


Heb je een voorkeur voor de positie van de accu op de e-bike?

In de framebuis
De accu bevindt zich geïntegreerd in de framebuis. Wanneer de accu geïntegreerd is in de framebuis dan heeft de e-bike een stabielere gewichtsverdeling omdat het zwaartepunt in het midden ligt. Daarnaast maakt een geïntegreerde accu de e-bike visueel aantrekkelijk doordat de accu minder zichtbaar is. Tot slot is de accu meestal compact en handzaam.

In de bagagedrager
De accu bevindt zich in de bagagedrager. Wanneer de accu zich in de bagagedrager bevindt is de accu zeer makkelijk uitneembaar. Daarnaast is dit goedkoper, omdat er een minder complexe techniek nodig is om de accu te verwerken en aan te sluiten.


Heb je een voorkeur voor het type aandrijving?

Ketting aandrijving
Het schakelmechanisme bevindt zich in de as van het achterwiel en de aandrijving wordt overgebracht door een ketting. Dit type aandrijving is een goedkopere keuze en daarnaast het minst kwetsbaar voor breuk.

Riem aandrijving
Het schakelmechanisme bevindt zich in de as van het achterwiel en de aandrijving wordt overgebracht door een riem. Dit type aandrijving is de meest onderhoudsvrije en bijna geluidloze optie en daarnaast visueel aantrekkelijk.